-->

5 kereta kontrol terbaik dan paling popular



Gambar kereta kontrol



 Review 5 buah kereta kontrol bateri yang terbaik di peringkat dunia untuk anda

Kereta kontrol kini bukan sahaja mainan kanak-kanak bahkan orang dewasa turut sama minat main kereta RC. Bagi ibu bapa pula inilah peluang untuk membebaskan minda anak-anak dari asyik bermain di dunia maya sahaja. 


Terdapat banyak pilihan kereta kontrol(kereta kawalan jauh)  murah di pasaraya atau di kedai online macam Shopee untuk dibeli. Ada yang kecil, yang besar dan ada pula jenis pakai bateri dan pakai minyak. Tapi disini saya kongsikan 5 kereta bateri yang terbaik yang paling  popular didunia dari petikan artikel mat saleh


Kereta kontrol bateri laju 

Kereta kontrol pakai bateri jangan buat main, ada yang lebih laju dari kereta sebenar tau... itu kereta kontrol laju, yang kontrol driff pun ada, ada pula yang jenis memanjat, mengharung lumpur macam tengok Jip 4x4 extreme challenge kat Tv tu. 

Mari kita saksikan review kereta pilihan mereka.. 






ALTAIR POWER PRO 4X4 ALL-TERRAIN RC TRUCK




video :https://youtu.be/-1Rs3usq86w


 Ingin melakukan dune bashing, tetapi tidak mahu merosakkan kereta sebenar anda?


 Trak Altair Power Pro 4x4 RC dapat menolong anda melakukan di halaman belakang rumah anda sendiri! Ia mempunyai four-wheel independent suspension system di setup dengan enam absober logam dan all-terrain wheels yang dapat mengendalikan hampir semua yang anda lalui! 


Kelajuan tertinggi dinilai lebih dari 30 MPH di permukaan rata, tetapi motif penjualan utama trak adalah menunjukkan kemampuannya untuk mengendali tidak kira keadaan, sama ada lumpur, air, atau salji dan terima kasih pada Sistem Ketahanan Air IPX4 padanya. Harga kereta kawalan jauh ini sekitar USD$ 200 


Traxxas Rustler 4x4 VXL Stadium Truck




video https://youtu.be/2e1tBEFt1WI


Sebuah lagi kereta kontrol Traxxas  yang termasuk dalam senarai kami adalah trak Rustler 4x4 VXL. Walaupun bukan sepenuhnya trak, nampak seakan supercar-menumpang badan pada roda Talon EXT yang besar, Rustler pada dasarnya nampak sebagai sebuah mesin wheelie yang 'jahat'. 


Penghantaran kuasa kepada keempat-empat roda oleh shaft-driver AWD setup, ia dapat mencapai kelajuan tertinggi 65+ mph. 


Kestabilan di tanah goyah berasal dari casis yang berkualiti, 20 mm lebih panjang dari Traxxas biasa, juga menampung e-motor 3.500-kW Velineon brushless. Harga USD$ 400 di Amazon.






Spesxfun Off-Road Truck





video https://youtu.be/pZ3NcBWZox8


Mencari trak Rc off-road yang tak mahal sangat tetapi masih kelihatan jahat dan prestasi sewajarnya? Spesxfun ini adalah untuk anda dan anak anda. 


Pakai dua e-motor, ia boleh pergi sepantas 25 mph dan pek bateri Ni-MH membolehkan 20 hingga 30 minit keseronokan tanpa henti. 


Spesxfun juga mengatakan badan kereta kontrol ini diperbuat daripada plastik ABS dan dicat dengan bahan semburan yang selamat. Harga kereta USD$ 40 



 

 Traxxas Bigfoot





video https://youtu.be/1T0H-gMcfHY


 Benar, jadi kami kembali ke Traxxas dengan Bigfoot. Pada dasarnya ia sebuah kereta RC berskala trak raksasa Bigfoot yang legendaris.Ia menggunakan bateri Ni-MH tujuh sel dan pengecas pantas DC 12 volt empat amp Kuasa datang dari Titan 12-turn e-motor bersama transmisi Magnum 722. 


Bigfoot dapat mencapai kelajuan tertinggi hingga 30 mph. Kelebihan memanjat baginya kerana empat inci tinggi badan dari tanah. 


Oh, litar dan wayarnya adalah kalis air dan badan kereta kontrol ini diperbuat daripada Lexan. USD$216


Traxxas TRX-4 Defender




video https://youtu.be/1W_HL4r7ifI


Traxxas TRX-4 Defender tidak kelihatan keren, tetapi ia sebuah pancuan 4 roda sebenar.


 Traxxas dipasang  portal axles padanya. 


Pengunci remote berbeza, dan motor Titan yang diberi bateri Ni-MH 6- atau 7 sel. Oh, dan anda juga boleh memilih untuk Pek bateri 2-atau 3-sel Li-Po.


 Semuanya dipasang dengan baik pada casis kerangka keluli heavy-duty dan penyerap hentak(absober) aluminium GTS. 


Dan ingat: yang ini bukan mengenai kelajuan atau pendakian di dalam debu, tetapi lebih banyak mengenai merancang perjalanan anda dengan teliti semasa anda melintasi macam-macam halangan. Harga Jualan sekitar USD$493

Kereta kontrol driff murah shopee


Jenama kereta kontrol apa yang terbaik?



Traxxas adalah salah satu syarikat yang berjaya membuat nama baik dalam perniagaan kereta kontrol. Produk mereka terkenal sebagai tahan lama, cepat, dan mesra penyesuaian. 


Jenama lain yang menonjol adalah Team Associated, yang menonjol berkaitan dengan fleksibiliti, kualiti, dan barisan alat ganti yang ditawarkan kepada pembeli


Berapa harga sebuah kereta remote kontrol?


Sekali lagi, ia bergantung pada kereta itu. Harga boleh diletakkan antara Prices $30 sehingga $800 atau lebih untuk kereta yang lebih detail dan laju, manakala yang custom mencecah harga USD1000 dengan senang. 



credit to original article:

https://www.google.com/amp/s/www.topspeed.com/cars/10-best-rc-cars-ar188198.amp.html




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.